zaterdag 2 februari 2008

Emma Elizabeth Blackwood

                             

Mijn kleine borduurwerk is klaar en ik vind dat ik er een
leuke lijst voor heb gevonden bij de Marskramer.
Soms is het gewoon jammer dat iets af is, ik heb dit met zoveel
plezier geborduurd vanwege de mooie kleuren en die mooie ranken.
Maar nu, waar láát je nu weer zo'n dingetje, misschien moet ik maar eens
alle ingelijste borduurwerkjes aan de muur langs de trap gaan hangen.
Achter het merklapje staan nog heel oude sieradendoosjes en -kastje
van mijn moeder, dat is dus oud cartonnagewerk gewoon
uit de winkel en ik vind het nog steeds erg leuk,
vooral dat ladenkastje met die ringetjes eraan.


62 opmerkingen:

 1. Ja soms is het erg jammer als iets af is!!!

  Ben nu erg aan het doorpitten met mijn familiequiltje. Gaat erg goed. Vind het heerlijk als het straks een Affo is maar wat zal ik het missen om eraan te werken!!

  De lijst is erg leuk, Corrie. Past er goed bij.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi werkje Corrie. Het eerste wat er in me op kwa, was: 'Waar zou ze dat lijstje vandaan hebben?' Het is er gewoon voor gemaakt, de juiste stijl en de juiste maat. Wat een treffer, zeg! De styling voor de foto is ook weer 'af'.
  Ik ben nog steeds op zoek naar de juiste lijst voor mijn borduurtje... Ik heb twee lijsten op Marktplaats gekocht, maar daar zat geen glas in. Niet goed naar gevraagd en dan kom ik er pas achter als ik het kom ophalen. Vervolgens ben ik veel te lief. Ik zou ook kunnen zeggen, dat de koop niet doorgaat, maar zoiets doe je niet zo gauw als je al bij iemand op de mat van de voordeur staat...
  Nu moet ik weer op glas-op-maat uit en dat is best duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aaaaah nu weet ik niet wie er veel te lief is :- (
  Maar ik heb hier ook geen glas voor gedaan, die ik nooit bij mijn borduurwerkjes en eigenlijk weet ik niet hoe anderen dat doen.
  Ik heb daarvoor advies van een eigenaresse van een handwerkwinkel gevraagd en zijzelf doet het ook nooit, dus misschien hoef je geen geld uit te geven wie oh wie. Mijn lijstje kostte maar € 7,95 :- )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @WILMA, veel plezier, het wordt een prachtig quiltje, ik vond het meteen heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi sfeerhoekje zo!!!! Ik snap zó goed dat je genoten hebt van het borduren...een prachtig patroon is het! En dat lijstje past er helemaal bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja waar laat je al die werkjes toch :-)Na het behangen of witten verdwijnen ze op een paar na vaak weer in de kast. Na de kast opruimen weer naar de zolder... Dan vind je ze na jaren ineens als grote schatten weer terug :-)
  maar dat geldt natuurlijk niet voor jouw merklapje. Die mag nog jaren eerst pronken!!! en terecht! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hahah je lijkt dijntje wel ,die vindt het ook jammer ,nee saai als iets af is..hhaahahaha jullie maken wel dat ik meer geniet van de reis naar mijn evt. einddoel toe...maar dat schijnt het sowieso met alles te zijn hè?
  ik vind het erg mooi dat ie af is en het ziet er uit als een chique lijstje ,die marskramer!!
  groeten Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik gok mienke of ingrid hg...die te lief zijn met dat lijstje zonder glas...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mocht iemand borduurwerk achter glas willen doen: PLEASE please PLEASE never matglas! Dan haal je heel het sprankelende eruit.
  Zonder glas kan ook, maar dat gaat stoffen op den duur.

  Wat een heeeeeeeerlijk lapje is dit: die kleuren trekken aan mij. En het lijstje: PERFECT. Zoiets staat mooi in een licht zonnig interieur: echte blikvanger dan. Voorlopig zie ik je genotterend in je eierdooierstoel met dat lijstje in je handen... klopt het?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is erg mooi Corrie, prachtige kleuren die mij erg aanspreken en het lijstje past er heel mooi bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. OH heel mooi kadertje heb je voor je borduurwerkje gevonden,het staat prachtig.En de kleuren vind ik ook al zo mooi,zijn ook wat mijn kleuren die herfsttinten.En nu het af is kun je natuurlijk aan iets anders gaan werken,want steeds weer komt er een dag dat je werkje af is waar je met plezier aan hebt gewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een lief borduurwerk. Het komt prachtig uit in dat lijstje. Net of je het er direct bijgekocht hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @PETRA,het sfeerhoekje is voor de foto samengesteld, dan ben ik aan het tutten met alles wat ik erbij vind passen tot het naar mijn zin is, ik heb heel wat spulletjes in huis, dus dat is een heel gezoek soms :- )
  OH JA HILLY, ook met boeken is dat zo, soms probeer ik langzamer te lezen naarmate het einde nadert, maar dat lukt me nooit
  :- ( Waarschijnlijk is Ingrid de stille reageerder geweest, Mienke heeft daarna geschreven.
  DIJN, heb jij dan overal glas voor? Museumglas schijnt het mooiste te zijn, maar schreeuwend duur, dan maar af en toe een beetje stof wegzuigen. Jan dan wel te verstaan ;- ))
  ELLEN en KATRIEN, dankjewel en deze kleuren zijn sterke kleuren en zo warm en sfeervol, die doen me toch meer dan heel lichte. Ik ben alweer met iets anders bezig, twee dingen zelfs en vandaag ga ik proberen een heel eind verder te komen met een cartonnagewerkje, dat mag wel afkomen, want ik verlang er zelf naar om het helemaal in vol ornaat te kunnen bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vond het borduurwerk zonder lijst al zo mooi, nu is het helemaal af. Het lijstje lijkt wel speciaal voor dit werkje gemaakt! Mooi ladenkastje en mooie doosjes, Leuk dat je dat nog van je moeder hebt. Trouwens ook een heel mooie cactus. Jaren geleden had ik veel cacteeën en vetplanten. Toen kreeg ik een agapornis (dwergpapagaaitje), die ik los door de kamer liet vliegen, had ik steeds nachtmerries, dat dat vogeltje in zo'n stekel zou vliegen. Zijn alle stekelige planten naar een vriendin verhuisd!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hélemaal af!!
  Schitterend!!
  Fijne zondag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ANNELIES, MaRIA en INGRID, er zat zelfs nog een mooi passpartout in van 10 x 10 met ook zo'n donkerrrood parelkadertje en ik kocht het zonder dat ik ijn borduurtje bij me had, ik zag gewoon dat dit het was.
  MaRIA, och wat een vreselijk idee dat het arme diertje in die cactus zou vliegen, ik zou precies hetzelfde gedaan hebben als jij en dan de planten naar een ander goed thuis brengen. Leeft het papegaaitje nog?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig ingelijst .
  Marskramer klinkt zo goedkoop , maar dit is wel een verrijking van je mooie borduurwerk !

  En zie ik nog meer , wel bekend een doosje vooraan , komt zeker van een juwelier en eens zat er ik denk een bijzondere ring in . . . ?
  Zo,n doosje heb ik ook met in guldenletters de naam van de juwelier .
  En nu zit ik erg diep te denken welke ring er in mijn doosje heeft gezeten . . .
  Het kastje zoiets uit een winkel dat kocht ik ook , ergens in de jaren 60 zal het zijn geweest , het is niet met ringetjes maar kleine knopjes , bekleed met een stofje rood en kleine bloemmotiefjes .
  Zo zie je het zeker wel een beetje bij mij staan .
  Ik kocht nog meer , want een erg leuk vierkant doosje met dezelfde stof bekleed , dat wilde graag erbij horen .

  BeantwoordenVerwijderen
 18. OO wat mooi, helemaal AF zo mét lijst.
  Ook ik houd niet van glas voor borduurwerk.

  Wat een mooie doosjes, van je moeder nog en toch zó eigentijds !!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik loop weer achter, Even niet kijken op de web-logs.
  En er staat toch iets prachtigs op. Wat lief Corrie, Niet ophangen kan ook gewoon lekker ergens mooi etaleren, tussen andere prachtige dingen. Volgende week weer op een ander hoekje. SCHITTEREND bij jou komt alles af. (( Marskramer lijstje))
  Die zullen binnenkort wel uit verkocht zijn. Door mensen die ook zo'n lief klein borduurtje gemaakt hebben. Of Corrie verschillende Borduurtjes in de zelfde lijstjes, lijkt mij ook heel lief bij elkaar.

  Ik wens je er veel plezier mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een mooi borduurtje in een mooi lijstje Corrie!Ik kijk ook altijd overal voor een leuk lijstje en vindt ze overal....

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat mooi zeg Corrie! Nou het is toch ook leuk en een hele prestatie dat het af is! Je kan er nu naar kijken en met plezier terug denken aan hoe leuk het was dit te maken!

  En trouwens, ik ben erg van het "hondje" geschrokken haha... Wat een griezel! Je had helemaal gelijk!

  xxxx Les

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @Ha GERRIE, de Marskramer ís ook wel goedkoop.
  Wat leuk dat jij ook zo'n sieradendoosje hebt. Het sieradendoosje komt van een juwelier en wel van E.J.A. Gujaux, Passage 48 's-Gravenhage. Telephone 110492. Dat moet al van héél lang geleden zijn gezien het telefoonnummer. Prachtig zoals die doosjes gemaakt zijn.
  Dat je ook zo'n ladenkastje en bijbehorend doosje hebt doet me helemaal thuis voelen bij jou Gerrie :- ))
  LUT, dankjewel
  MARIAN'NE, dat geeft deze burger moed, jij doet dus je borduurwerk ook niet achter glas. De handwerkmevrouw zei dat haar eigen borduurwerken al jaren en jaren zo in de kamer hangen en geen schade lijden door stof. Bij ons wordt niet gerookt en kaarsen niet meer gebrand, dus dat scheelt heel veel viezigheid.
  JOSÉ, je loopt helemal niet achter, bij mij is het hollen of stilstaan, dan staat een logje er wel een week en dan ineens drie in een week, dat is niet bij te houden. Je brengt me trouwens wel op het idee om nog z'n lijstje te gaan kopen, er lag er nog één. Ik zal van de week eens gaan kijken. Twee dezelfde dingen naast elkaar brengen rust en evenwicht zegt men altijd.
  MARIANNE D, Ikea, Xenos, Marskramer, het hoeft allemaal niet veel te kosten om leuke dingen te vinden, dat lees ik bij vele bloggers en dat houdt het ook leuk!
  LES, ha,ha,ha, wat een engerd hè, ik durfde geen tweede keer te kijken. Van de week was onze oudste kleindochter na haar werk even bij ons te eten en ik liet het haar ook zien, ze moest lachen en griezelen tegelijk
  ;- ))) Lekker slapen vannacht en niet eng dromen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Patroontje al binnen,Via mail. Borduurtje ook naar jou verstuurd. Je vond het leuk dacht ik.

  Want je vertelde dat zit zo in elkaar. Ik daag je uit,om het ook te maken. Ik ga het van de week proberen. Ik ben benieuwd of het lukt. Doe je met mij mee?

  IK wens je veel plezier met het patroontje,Als je vragen hebt hoor ik ze graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. corrie, ik wil ook geen glas bij mijn borduurwerkjes, heb ik nog een hele discussie overgehad bij het inlijsten van mijn ABC, achteraf niet zo vreemd deze mensen hadden er niet echt veel verstand van (geplakt).
  Wat een prachtig borduurwerkje, de kleuren zijn zo sprekend, mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @JOSÉ, bedoel je het quilt-borduurpatroontje? Ik heb het idee dat je iets anders bedoeld, het quiltpatroontje heb ik binnen en heb je ook al gemaild daarover, is helemaal superleuk patroon! Dankjewel!
  NOOR, ja dat was echt vreselijk van jouw mooie ABC, ik weet het nog heel goed. Het inlijsten zonder glas hangt wel een beetje af an de plek waar het komt te hangen. In een keuken og badkamer zou k het beslist wél doen, maar verder beslist niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Mooi geworden, Corrie en je lijstje erom heen is ervoor gemaakt. Leuk dat ladenkastje. Ik heb er nog eentje staan uit de begin jaren zeventig. Knalrose en knalgroen met wit; ik kocht het als cadeau voor mijn moeder om haar sieraden in te doen maar ik vond het zelf eigenlijk ook wel erg mooi! Uiteindelijk is het bij mij teruggekomen en staat het wat eenzaam in mijn linnenkast. Ik zal er vanavond weer eens extra naar kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Een klein schatje is het geworden, Corrie. Ik ben ook niet zo van het ophangen, maar wel neerzetten, dan kan je het makkelijk verplaatsen of wisselen met een ander(prachtig)borduurwerkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. MARIAN, dat ladenkastje stond bij mmij ook jarenlang in de linnenkast, maar nu staat het altijd op mijn werkkamer en geniet ik er veel vaker van. Jouw kastje verdient wel een leuke plek lijkt, zeker wat de kleuren betreft, die zijn toch best wel weer in. Ben benieuwd wat je ermee gaat doen en waarvoor het misschien gebruikt gaat worden.
  BETTY, het staat nu ook op de standaar er zit nog niet eens iets aan om op te hangen. Is zeker leuk om af en toe op een ander eplek te zetten, maar ik merk steeds vaker dat ik eigenlijk weinig plek heb om iets neer te zetten, behalve in de vitrinekast.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een lief borduurtje. Ben zelf dit weekeinde ook aan het borduren geweest, en dat is best een leuke afwisseling tussen al dat quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. De Engel met hart bedoel ik, ik wens je heel veel sterkte van de week, met alles wat je moet doen.
  Ik kom er nog op terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Corrie eerste blad Binnen, kwijl kwijl, prachtig prachtig. Ben er heel blij mee zie weer mooie dingen die ik wil maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Mooi merklapje en geweldige kleuren.
  Leuk zo met die doosjes en dat kastje.
  Kun je weer een leuk hoekje van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. @CONNY, wat leuk! Ben je met dat leuke konijntje begonnen? DAt had je pas gekocht en daar zou ik niet mee kunnen wachten, net zo'n leuk klein borduurtje voor tussendoor. Ik kom gauw weer eens kijken.
  JOSÉ, ha,ha,ha, ja dat is zeker kwijlen, leuk dat het allemaal gelukt is en nu iedere maand genieten van zoiets moois :- ))
  Dankjewel voor je goede wensen voor de komende week.
  ELZA, Ik heb wel hoekjes maar staan geen tafeltjes of zo om iets op te zetten, dat zou toch anders moeten. Op het halletje boven staat de vriezer en daar staat het nu op, is toch helemaal niet leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Maar een woord voor prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. prAchtig borduurtje!
  en hoe herkenbaar dat getut met 'sfeertjes' maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ohhhh wat een schattig borduurtje is dit. En het lijstje er om heenstaat echt heel mooi. Wat leuk dat lade kastje van je moeder. Heel herkenbaar. Ik ben gek op ladenkastjes. Hier is de rust een beetje terug gekeerd. Nu is het wachten op zaterdag. Dan komen de meubels. Helaas de bank nog niet, maar dat duurt ook niet zo lang meer. Ook moeten we nog gordijnen en lampen gaan kopen. Maar dat doen we als de meubels er zijn. Dan kun je beter de kleur bepalen. En voor de lampen beter zien waar je verlichting wil hebben. Een boekenkast staat al en de andere moet nog opgezet worden. En daarna vullen....Maar goed, het ergste is geweest. Nu de leuke dingen nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. @MARLIES en MEIZOEN, dankjewel allebei en ik wilde maar dat ik meer hoekjes had om te tutten, overal zie ik wel een sidetable staan met van alles erop, maar die kan hier niet staan.
  MARIJNA, wat heerlijk voor je dat het ergste voorbij is, spannend is dat hè, op meubels wachten, ben heel benieuwd hoe het allemaal gaat worden, wijs om te wachten met de aankoop van lampen gordijnen. Veel plezier en ik hop dat je inde tuin ook wat nieuws zult ontdekken de komende dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Oh dit vind ik echt zoooo mooi!!Ik ben echt dol op dit soort kleine merklapjes.En die naam,echt prachtig!xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hoi Corrie, ik heb je getagged. Kijk maar even op mijn blog wat de bedoeling is. Je bent uiteraard niets verplicht.

  By the way...prachtig borduurwerkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Best spannend dat de meubels komen. Af en toe denk ik ...hebben we de juiste keuze gemaakt? En hoe zal het staan? Maar dat zien we zaterdag wel. Daarna zal ik weer wat foto's bij maken, want een reportage op mijn blog komt er dan snel aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hij is mooi geworden!!
  Knap hoor, zo klein werkje maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. het "waar laat ik ..." probleem los ik op met het maken van een souvenir, zoveel werk en straks zo weinig ruimte om het op te bergen :)
  Wel een lief werkje van Emma Elisabeth, zulke mooie kleuren! Ach, je vindt wel een hoekje toch ?

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Mooi geworden zeg en de lijst is ook perfect.
  Het ladenkastje is echt schitterend en dan ook nog van je moeder geweest, wat wil je nog meer?!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Heerlijk in deze kleurtjes,
  mooi borduurwerk joh.
  En een super lijst, past wonderwel.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. @Lieve DEES, het is wel héél anders dan de dingen die jij maakt en ook heel andere kleuren dan jij vaak gebruikt, maar dít vind je ook héél mooi en daar ben ik blij mee :- ))
  ASTRID, ik was al bij je om je te antwoorden *Ü*
  MARIJNA, nog 2 nachtjes!!! Spannend. Ben heel benieuwd naar de foto's.
  BIJTJE, dit was eigenlijk helemaal niet moeilijk en vooral erg plezierig om te maken.
  MARCELLA, een souvenir wordt voor mij steeds aantrekkelijker, maar daarvoor zou ik toch echt eerste een workshop of cursus willen volgen. Deze kleuren passen er ook niet in volgens mij, veel te donker toch? Ik heb inmiddeels een plekje.
  JANET, FLEUR en MARY-REIN dankjewel alledrie (^-^)
  FLEUR

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Corke: ik lees bij B-ness over je oog. Gaat het? Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Fijn dat je die reactie gedelete hebt, Corke. Haal die van mij ook maar weg. Sorry, maar dat moest even van mijn hart. Vond je het erg dat ik het schreef? Excuus, if so.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Lieve Dijn, ik ben heel blij dat je jouw reactie al gaf, ik zal die dan ook maar verwijderen, maar ik was het volkomen met je eens. Ik heb die reactie direct verwijderd en heb de desbetreffende persoon op zijn/haar weblog gevraagd me voortaan te sparen voor zulke reacties.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. @DIJN, met mijn oog gaat het gelukkig beter, vanochtend naar de opticiën geweest en ik heb vandaag extra gedruppeld en nu heb ik ze de hele dag weer kunnen dragen. Ik had de hele avond visite, dus kwam pas laat weer op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Corke: :-)
  Fijn dat het met je oog beter gaat. Take care, lieverd!
  Ik ga weer snel verder met vertalen >>>>>>>> zoef! KNAL!>>>>>>>

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Wat lees ik nou zit je ook een beetje in de lappen mand, ik wens je heel veel sterkte,met je oog en dat je maar gauw op mag knappen.Ik zit ook niet zo lekker in mijn vel, zit tegen een griep aan te hikken.
  Of het wel of niet doorzet. Afwachten, Ben wel af en toe wat aan het spelden kussentje bezig. Niet veel werk wel leuk, ook wat voor jou Corrie. Borduurtje niet veel werk. Laat morgen wat meer zien.Jose

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Mooi borduurwerkje, ik hou hier van :o)

  Corrie ik denk dat ik wel weet over welk web-log jullie 't hadden, ik had 'm bij mij al gewist en op m'n lijstje gezet met ongewenste bezoekers, van deze spam wil ik ook verschoond blijven,...
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 53. @DIJN, knalde jij daar nu met jóúw oog tegen de rand van mijn laptop?
  JOSE, het was gelukkig maar heel tijdelijk mijn verblijf in de lappenmand. Ik had een heel erg pijnlijk oog eergisteren, maar het is gelukkig alweer over.
  Ik hoop dat het bij jou ook héél snel weer over is, niks aan die lappenmand.
  INGRID, wil je mij uitleggen hoe je dat hebt gedaan datg verwijderen? Ik heb wel iets geprobeerd, maar weet niet of dat de juiste manier is.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Corke: ga naar je web-log, klik op TOEGANG en dan blokkeer je iemand's adres.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Nope, mijn ogen zijn nog heel. Ik zoefde even door de geluidsbarriere met My Broom...

  BeantwoordenVerwijderen
 56. @Thanks DIJN, ga het meteen doen (^-^)
  Ik snapte het wel hoor van je broom ; -))

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Ja het gaat wat beter,gelukkig maar nog niet veel fut.
  Fijn Weekend Corrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Och Corrie,in de lappenmand?Narigheid met je oog?Ik wens je heel veel beterschap meid!Is je oog ontstoken?Ik heb daar in het verleden ook last van gehad,nu heb ik daglenzen,alke dag een nieuw schoon lensje,nergens meer last van!
  Ik ben op m'n 16e al begonnen met lenzen en heb alle soorten gehad.
  Beterschap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Mooi Corrie, en je vind er vast wel een mooi plekje voor. Als je iets af heb maar je ook wer iets nieuws beginnen, wat wordt het voor jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 60. @JOSÉ, rustig aan maar, eerst echt goed opknappen want anders ben je zo weer ziek misschien.
  MARIANNE, gelukkig viel het erg mee, de opticiën heeft mijn lenzen gepolijst en ik heb extra vaak gedruppeld met inzetvloeistof en na twee nachten is het weer helemaal goed gelukkig.
  HESTER, mijn nieuwste werk show ik vandaag :- ))

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk bedankt voor je moeite om een berichtje achter te laten, het wordt met plezier gelezen en zeer gewaardeerd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...