zaterdag 2 juni 2007

Hartenproject deel 3

Zojuist heb ik deel 3 van mijn aandeel aan Berthi's hartenproject afgemaakt.
Over vriendschap zijn vele boeken geschreven en zullen er nog vele boeken
geschreven worden, het is een onuitputtelijke inspiratiebron.
Spreuken over vriendschap zijn er talloze, op deze site vind je er heel veel
en zo zijn er nog veel meer sites over spreuken te vinden.
Maar het mooiste is en blijft om vriendschap te ervaren!


33 opmerkingen:

 1. Sufferd die ik ben, verwijder ik het actiebericht van "HzG" en daarmee alle reacties die jullie en ik bij dat bericht hebben geplaatst! Sorry! Akelig vind ik het want het waren allemaal berichten die ik niet wilde missen. Maar ik geloof vast en zeker dat er nog veel mooie zullen komen, dus niet getreurd en vrolijk voorwaarts.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben niet zo'n spreukjes mens. maar echte vriendschappen tellen voor mij des te meer. Er zijn momenten in je leven dat de echte vrienden zich onderscheiden van de kennissen. Die eerste zijn de blijvers, de vrienden met een gouden randje. Dus wat mij betreft: liever één vriend op je bank dan tien spreukjes in je boekje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vergeet ik nog je werkjes te bewonderen.

  mooie borduurwerkjes. leuke stijl! ga je ze inlijsten?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi!!! En ja vienden zijn zo ontzettend belangrijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OO weer een mooi lapje !!!
  Grappig een keer een blauw huis. Mooie spreuk, een waardevolle herinnering vastgelegd in mooi handwerk !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk! Frisse kleurtjes, mooi lettertype ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gerrie v.W.-v.N.2 juni 2007 om 22:31

  Prachtig en de kleuren , heel mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Corrie, wat eem leuke stijl gebruik je voor je borduurwerkjes.De site met de spreuken heb ik opgeslagen. Komt nog wel eens van pas. Vriendschap ervaren is pas echt mooi. Hoewel ik via internet ook veel vriendschap ervaar! Van mij heb je d ekomende 2 weken even geen last. Wij gaan op vakantie! We gaan bij de Duitse buren logeren. Tot over 2 weken dan maar.(zal je logjes wel even missen)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mooi je borduurtje! hoe groot is het eigenlijk ?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. WAT een leuke site! Ik scrollde naar beneden en klikte voor de lol ONMOGELIJK aan. Gewéldig, die spreuken, heb echt moeten lachen. Zoveel herkenbaars...

  Vriendschap. Mijn ervaring is dat je een tijd lang, met de een wat korter de ander wat langer en met de ander levenslang, mensen in je leven mag hebben, mee op mag trekken, mee mag lachen en mee mag huilen, mee mag klieren, van elkaar mag leren. Ik ervaar vrienden heel intens. Heb ook vrienden die ik in geen jaren spreek of zie, (wonen elders, ieder is druk), en dan kom je weer bij elkaar en het gesprek gaat na jaren gewoon weer verder, alsof er na die komma geen afstand heeft gezeten. Dat is zó'n ontspannen samenzijn!

  De spreuk op je lapje vind ik zo helemaal bij je passen, Corrie. Terwijl ik je alleen van woordjes ken. Niet eens je stem. Typisch he.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Dank je Marcella, spreuken bevestigen voor mij vaak ervaringen. Zo heb ik intense vriendschap ervaren en nog steeds en dat herken ik dan in bijzondere spreuken. Voor mij is het en-en, maar jouw keuze deel ik vanzelfsprekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Wilma, Marian'ne, Annemarieke en Gerrie, dank en ja dat blauw deed het voor mij ook, komt ook in de andere vier lapjes terug. Het zijn al oudjes van Prairie Schooler

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Marijna, wij zullen jouw leuke en trouwe reacties ook missen, maar ga jij maar heerlijk genieten van jullie vakantie. Hee veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Mary, dank je en het is ongeveer 20 x 20 cm. Ik moet nog steeds bedenken hoe ik ze all vijf ga samenvoegen en verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De warme gedachte achter deze borduurlapjes vind ik heel bijzonder en daardoor gaan ze voor jou, maar ook zeker voor de toeschouwer leven! Bijzonder project van je, Wilma. Ik kijk met zeer veel belangstelling uit naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Audrey, leuk dat je de site kunt waarderen, ik heb thuis een rijtje dikke boeken met spreuken staan, geërfd en gekocht en ik heb ze ook vaak zelf gemaakt als cadeautjes.
  Vriendschap Audrey kan ik niet zo goed omschrijven, alles wat jij erover schrijft herken ik en ervaar ik ook en daar ben ik ook heel gelukkig mee. Maar dat een zeer diepgaande vriendschap door de dood wordt afgebroken en dat ik die toch als volkomen ervaar was nieuw voor mij en heeft me dieper geraakt dan ik ooit had kunnen denken. Dat mijn lieve vriendin Els er niet meer is kan ik aan omdat het zo'n complete vriendschap was en we hebben die ook in volle bewustzijn samen kunnen afronden twee dagen voor haar overlijden, dat waren zéér indrukwekkende moementen en vergeet ik nooit meer. Haar geschreven afscheidswoorden wil ik ook verwerken in het hartenproject.
  Misschien vind je die spreuk op het lapje wel zo goed bij me passen omdat ons huis altijd en heel open plek was en toegankelijk voor wie behoefte had aan vriendschap enz. De muren van ons huis zijn behangen met dikke lagen vriendschap denk ik en daarom wil ik hier niet graag weg.
  Wie weet vind je mijn stem akleig als je die zou horen, ik zal in het begin maar heel zachtjes fluisteren om je niet te laten schrikken ;- ) Ik ben ook benieuwd naar jouw stem en die van al onze web-log vriendinnen. We zullen elkaar zeker gaan ontmoeten dankzij B-ness

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Corrie wat ben je aan een mooi project bezig.Dit word geweldig, prachtig gewoon!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. aan elkaar ....... mmmmm ... stoffen blokjes erbij en dan in een hartvorm .........

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jose, gefelciteerd met je eigen splinternieuwe web-log!! Wat leuk zeg, nu kunnen we ook jouw werk komen bewonderen en nieuwe ideeën opdoen. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mary, dat zou heel mooi zijn maar ik heb nog niet geleerd om te quilten, dat is misschien juist wel een mooie gelegenheid om te beginnen. Vannacht kreeg ik nog een idee, maar dat houd ik nog even voor me. Een quilt in hartvorm zou helemaal prachtig zijn, maar geen idee of zoiets bestaat. Bedankt voor de tip en we zullen zien wat het gaat worden, dank voor je compliment ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Goedemorgen Corke! Mijn insteek is dat vriendschap, of liefde, niet door dood wordt afgebroken. Dood is voor mij niets anders dan: je ziel en je geestelijk lichaam verlaten het fysisch, vergankelijk en tijdelijk lichaam, en leeft elders verder. Alles wat niet tastbaar is, zoals gevoelens, neemt deze ziel met zich mee. Daarom denk ik dat jouw vriendschap met jouw geliefde vriendin nog steeds bestaat... en dat blijkt voor mij wel weer, want je denkt nog aan haar, je herdenkt haar en je eert haar. Zo mooi, Cor! Het mooiste wat je voor iemand die je voorgaat naar de 'plaats' die onvermijdelijk ieder's voorland is, kunt doen lijkt mij is: bemoedigen om hier alles op aarde los te laten, in vol vertrouwen.

  Liefde. Warmte. Vertrouwen. Bemoediging. Verbondenheid: diepzinnige kernwoorden voor in het leven, en voor op de drempel.

  Maar zo kijk ik er tegen aan hoor. Ik respecteer andermans denkbeelden evenzeer.

  Hmmm, dit wordt een mooie dag. En ik vind dat blauw huis LEUK!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik denk trouwens dat jouw stem open zal zijn, als weerspiegeling van je karakter. Je appelwangen laten vreugde zien. Je logs verraden diepzinnigheid en nadenken en geleefd en beleefd hebben. Voor mij hoef je nooit te fluisteren, Cor.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. erg mooi Corrie,de kleuren zo bij elkaar en de spreuk,ik vond de andere bij je foto's ook mooi,dus t geheel zal hoe dan ook prachtig worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Over spreuken en "onmogelijk". Weet je wat Peet wel eens tegen mij zegt, als er weer een BLUB-idee in mij opborrelt en dat dan NU gerealiseerd wil zien?

  Dan kijkt hij mij gedienstig ernstig aan, en zegt dan met droge stem:

  "Dijn, het onmogelijke doen wij onmiddellijk. Wonderen duren ietsje langer".

  En dan moet ik heel hard lachen. En dan blubt de blub een beetje lager.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @Dijn, jouw ideeën over het leven hierna deel ik met je en zo heb ik ook afscheid kunnen nemen van degenen die ik liefhad en ons voorgingen. Vanochtend aan het ontbijt hadden mijn kleindochter, haar vriendin en ik daar een heel uitgebreid gesprek over en waren we alledrie ontroerd.
  Dankjewel voor je lieve woorden en wat Peet zegt, is een wonder opzich door het feit dat hij zelfs an iets "onmogelijks" wil beginnen. De uitspraak die hij daarbij bezigt staat op een huis iets verderop aan de buitenmuur op een plank, die meneer heeft volgens mij altijd veel voor de buren gedaan :- )

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @Hilly, dankjewel voor je compliment en voor je reacties bij Dijn, mij en anderen waaruit je diepgang en betrokkenheid steeds weer blijkt. Had jij ook maar een web-log, over boeken of zo, of over ieder ander onderwerp waarmee jij je bezig houdt.
  Ik blijf hopen. Dank ook weer voor je lieve mail. Ik ben aan je boekje begonnen en het boeit me zeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Dankjewel Corrie ,maar ik geniet ook zo van Dijn en jouw verhalen..en lees alles met veel plezier..

  BeantwoordenVerwijderen
 28. nooi log over vriendschap Corrie.
  Vriendschap is zo belangrijk gebleken voor mij de afgelopen jaren, er zijn voor iemand en iemand is er voor jou, lachten, huilen alles mag en voelt zo liefdevol. Vandaag weer mogen ervaren wat het is als mensen die je regelmatig spreekt ineens het gevoel van vriendschap oproepen...koesteren doe ik die momenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. @Hilly, er is ook wel het een en ander verandert sinds Dijn erbij is gekomen, zij heeft heel veel openingen gemaakt naar diepere lagen en ik vind dat het zeker iets toevoegt, ik hou daar wel van en ik geloof ook dat anderen dat zo vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @Noor, daar ben ik blij om dat jij die vriendschappen ook kent in je leven, maar daar twijfelde ik trouwens niet aan sinds ik meer over je te weten ben gekomen via jouw log en reacties hier en daar. Ik lijk ook wel te merken dat je de laatste tijd wat meer naar buiten komt na een periode van zeer waardevolle rust en stilte, maar misschien verbeeld ik me dat maar, je "klinkt"ook vrolijker en luchtiger heb ik het idee. Je begrijpt hopelijk wel dat ik niet bedoel dat je dat voorheen niet was. Nou ja, dat dacht ik dus zomaar allemaal over jou. Wat een ramp dat je die sokken tig keer uit moest halen, ik begin er nog maar niet aan, ga af en toe maar eens bij de kerk langs. Dat verhaal over je kussen, ik moest er zo om lachen, alleen voor zo'n borduurtje meenemen en dan de rest niet willen slopen, heerlijk zo'n houding. Als ik mezelf op zoiets betrap vind ik mezelf een weekdier en ben daar nog blij om ook. Het mooie van groeien door moeilijke situaties is dat je jezelf erg goed leert kennen en vooral veel meer van jezelf gaat houden en ook milder wordt voor jezelf. Noortje ik hoop dat ik het goed heb en dat het allemaal iets makkelijker voor je is geworden en dat je je beter en sterker voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hey babes...(o, wacht even. Ik moet even plassen >>>>>>>)

  Heeerlijk: plassen.

  Zo. Opnieuw. Hey babes! Hilly: jaaaaa, maak je ook een eigen log? Het is bij mij al vaste routine. Ik sta op, bed luchten, hondjes begroeten, vijverdeur open, visjes voeren, ondertussen staat water op voor thee, en dan mijn laptopje (Ik noem hem trouwens ET: Even Truth...) aanzetten en zwerven langs de babes. Kom op, jij ook een log, dan kan ik ook bij jou zwerven!

  Noor, Noortje, Eleonore: kom es bovenop Corrie's en mijn gekruiste armen. C en ik hebben elkaar bij de polsen vast, dus er gebeurt niets. Laat je maar gaan, we zwieren je HOOOOG de wolken in en vangen je ook weer op! (Je mag je kotszakje meenemen).
  Heb je goed om je heen gekeken? Mooi he, de lucht en dan dat plaatje van de aarde beneden je. Zie je ons daar staan? We zijn er voor je, hoor! En we zorgen ook voor een zachte landing want we hebben ondertussen dat lelijk kussentje met dat mooie borduurtje erop, op onze gekruiste wachtende armen gelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @corrie/dijn....wie weet :ooit!!
  het begint al een beetje te borrelen......maar ik ben een digibeet en alles moeten vragen is soms vermoeiend(niet voor mij trouwens hihi).
  Voorlopig fladder ik nog wat en wil ik mijn handjes gaan laten wapperen mbt handwerken....

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een leuke en lieve dingen maak je allemaal. Ik ben zelf niet zo bedreven in het borduren maar misschien moet ik toch eens wat van mijn borduurwerk op mijn eigen blog gaan zetten. Ik heb met veel plezier je blog gelezen!

  Groetjes
  Bieb

  www.biebs.web-log.nl/biebs

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk bedankt voor je moeite om een berichtje achter te laten, het wordt met plezier gelezen en zeer gewaardeerd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...